Luna Sandals

Minimalista säljer löparsandaler från Lunasandals.se. Ett bättre sätt att börja springa minimalistiskt än med ett par originalsandaler från Luna Sandals är svårt att tänka sig.
Sandalerna är handtillverkade i Seattle USA och designade av Barfota Ted som medverkar i boken “Born-to-run”. Han har med Tarahumarafolkets löparsandaler, så kallade huaraches, som förebild vilka förfinat med västerländska krav på kvalitet!

Det är vår övertygelse att minimalistisk löpning eller så kallad barfotalöpning har en positiv inverkan på din löpning. Du förändrar din löpstil från hälisättning till framfotsisättning vilket ger många fördelar. Du bygger upp fotmuskulaturen, minskar skaderisken i knän och leder, förbättrar balansen och får en bättre kontakt med underlaget. Ett utmärkt sätt att variera din träning.

Var försiktig i början! Dina fötter och vader är inte vana din nya löpstil så spring endast korta distanser innan du hunnit bygga upp muskulaturen i fötter och vänja kroppen vid framfotalöpning.

Förläng säsongen med våra vinterkit som gör att du kan springa minimalistiskt året runt!

Många köper också Luna sandaler inför resor och vandringar. Det är ett bekvämt och svalkande alternativ med god passform.
Lycka till med din barfotalöpning!

’Om du vill ha en barfotasko med hög kvalitet och litet underhåll skaffa dig ett par Luna Sandals’…
– Adventure World Magazine

’Good enough for Jesus, Good enough for Spartacus, Good enough for You’
– Christopher McDougall, författare till succéboken Born-to-run om Lunas sandaler

Köp originalet från Born-to-run – kvalitet lönar sig!